14. 5. 2024   |   svátek má Bonifác
 

Treska ukrytá v lilku

Název Množství a jednotka
lilek 1 ks
filé z tresky 200 g
rajčata 2 ks
čerstvé žampiony 5 ks
kuskus 1-2 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

večeře
Porce: 2
Kuchyně: česká
Příprava: 20 min.
Vaření: 50 min.
Mamut :-)



Postup
Lilek rozpůlíme a lžící vydlabeme, aby zůstaly okraje asi 1cm. Rajčata spaříme a oloupeme. Tresku necháme povolit, nakrájíme na asi dvoucentimetrové kostky a orestujeme na oleji. Přidáme oloupané žampióny (nebo hlívu, ale tu musíme déle dusit) nakrájené na tenké plátky, orestujeme spolu s rybou, až pustí šťávu. Přidáme nakrájená rajčata a dužinu z lilku a podusíme 10 minut - mírně můžeme podlít vodou. Osolíme, okořeníme hrubě mletým pepřem a provensálským kořením. Jakmile se vydusí tekutina, přidáme lžíci kuskusu, povaříme za stálého míchání ještě minutku a odstavíme. Necháme chvilku odpočinout (kvůli kuskusu), naplníme vydlabané půlky lilku a zapečeme v troubě. Hotové posypeme strouhaným parmezánem.


 


RECEPTY

Rajská omáčka s hovězím masem

Postup: Tahle omáčka je původně s hovězím masem, ale protože hovězí je drahé, klidně... zobrazit recept

RECEPTY

Bažant na divoko

Postup: Zeleninu očistíme a nastrouháme nahrubo, případně nakrájíme na plátky. Na másle... zobrazit recept

RECEPTY

Kapustová krémová polévka

Postup: Cibuli a špek nakrájíme nadrobno a na másle orestujeme. Přidáme nakrájenou... zobrazit recept

RECEPTY

Dezert Mascarpone

Postup: Mascarpone vyklopíme do vyšší mísy, přidáme cukr, půlku tekuté šlehačky a... zobrazit recept

RECEPTY

Hrášková omeleta

Postup: Sterilovaný hrášek necháme v cedníku okapat - na jednu porci potřebujeme 4... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Skořice

Voňavá skořice je výborným hřejivým a posilujícím prostředkem, který zahání... zobrazit článek

RESTAURACE

Zámek Zábřeh

Restaurant najdete pod původními renesančními klenbami, s otevřeným cihlovým...